Figyelmébe ajánljuk:

Elérhetőségünk:

Hattyúház,1015 Bp.Hattyú u. 14.
IX. emeletKözlekedés: 4-es 6-os villamos
Széna téri megállótól 1 perc séta

Metró Széll Kálmán téri állomásától
2 percnyi séta

Személygépkocsival
érdemes a Mammutban parkolni

Nyitvatartásaink:
H: 11:00-18:00
K-Sz-Cs: 11:00-18:00
P: 11:00-16:00

Telefonszám:
06-20-53-627-66
06-20-99-700-50

E-mail:
info@digitalmaster.hu
info@szkenneles.hu

A videó digitalizálásról

Grass Valley Canopus ADVC-500

A digitalizálás során a hagyományos, analóg technológiával rögzített audió, videó, vagy audióvizuális jelet, digitális jellé alakítjuk. Ennek egyik előnye, hogy az ilyen módon archivált felvételek nincsenek kitéve a hordozó anyag (magnószalag, VHS videószalag, filmszalag stb.) tulajdonságaiból következő minőségi romlásnak. Ha hagyományos technológiával készült felvételeit digitalizáltatja, úgy azok a digitális formátum időtállóságának köszönhetően örök életűek, és változatlanul jó minőségűek maradnak.

Technikai hátterünk:

Valahányszor egy újabb Tisztelt Ügyfél kopog be hozzánk, a stúdióba, azzal, hogy mentsük meg felvételeit a további leromlástól, technikai ismereteitől függetlenül elhangzik szájából a kérdés: csak konzerváljuk a felvételeit a jelenlegi állapotában, vagy esetleg javítani is lehet rajta? A válaszunk általában az, hogy az esetek zömében lehetséges szembetűnően, a laikus számára is jól érzékelhetően feljavítani a felvételek szubjektív minőségét! Ehhez több, nagyon komoly és drága technikai eszközt kell együttesen használnunk.

Digitális átalakítóink:

Számunkra elsődleges szempont, hogy minőségi, szolgáltatást nyújtsunk, ezért nagy hangsúlyt fektetünk a technikai hátterünk fejlesztésére. Gépparkunkat és szoftvereinket az informatika fejlődését követve folyamatosan bővítjük. Ennek megfelelően mára komoly technikai háttérre tettünk szert, amelyet hatalmas beruházások előztek meg. Konvertereink professzionális minőségű (Broadcast Quality), célirányosan stúdiók számára kifejlesztett digitális átalakitók, melyeket az iparág legkiválóbb mérnőkei terveztek. A Canopus cég napjaink legjobb minőségű CODEC-jét fejlesztette ki képminőség és teljesítmény szempontjából. A kódoló (codec) nem csak a legfinomabb világosság (Luma) és szín (Chroma) mintavételezéssel rendelkezik, hanem változtatható bitrátával is. A Canopus PerfectSync technológiájának köszönhetően pedig megakadályozásra kerül a képkockák elvesztése vagy azoknak duplázodása.

Grass Valley Canopus ADVC-700

Grass Valley Canopus ADVC-700:

Professzionális minőségű (Broadcast Quality) Analog/DV konverter beépitett Time Base Correctorral (TBC), PerfectSync technológiával, valamint 2 és 3D-s zajszűréssel. A kiváló videóminőségről a Canopus saját fejlesztésű díjnyertes codec-je gondoskodik.

Főbb tulajdonságok: Time Base Corrector: a régi analóg szalagok instabil futásából eredő torzulás korrigációja, PerfectSync technológia: videójel-hiány korrigálása a képmezőszinkronizálás által, 3D Y/C separation: felsőkategóriájú videóeszközökben használt precíz zajcsökkentés, valósidejű hangszint szabályozás, NTSC vagy PAL szabvány digitalizálása

Grass Valley Canopus ADVC-500

Grass Valley Canopus ADVC-500:

Professzionális minőségű (Broadcast Quality), célirányosan stúdiók számára kifejlesztett videó digitalizál és média konverter, beépitett Time Base Correctorral (TBC), PerfectSync technológiával. A készülékben magas szintű video codec gondoskodik a maximális minőség megtartásáról.

Főbb tulajdonságok: Time Base Corrector, PerfectSync technológia, valósidejű szinkorrekcó (bright, color, hue, contrast), valósidejű hangszint szabályozás potenciométerrel, hangmintavétel: 16 bit/48 kHz vagy 12 bit/32 kHz, automatikus fényerő korrigálás (az analóg videóanyag fényerejének optimalizálása), digitális torzulás korrekciója, NTSC vagy PAL szabvány digitalizálása

Grass Valley Canopus ADVC-700

Canopus DVSTORM2:

Valósidejű DV szerkesztő kártya, amely kombinálja a kiugróan magas teljesítményt a stabilitással, megbízhatósággal. Rugalmas, különböző minőségű anyagok készítésére alkalmas, a házi videóktól a broadcast anyagokon át a nagyobb filmekig. A kártya erőssége a valós idejű MPEG2 kódolás, amely tökéletessé teszi DVD-k készítésére, analóg anyagok archiválására. A DVStorm egy renderelés-mentes, valósidejű digitális videó szerkesztő megoldás, amely DV és analóg be/kimenetekkel is rendelkezik, és amely DVD-hez használatos MPEG és Internet formátumokkal dolgozik. Mindezek, továbbá egy komplett videó-készítő eszközpaletta az, amely a DVStorm-ot a legerősebb DV és analóg videó szerkesztő eszközzé teszi kategóriájában.

Bejátszómagnók:

Több magnóval dolgozunk a legjobbak közül. Megtalálhatóak a félprofesszionális készülékek és az úgynevezett broadcast, tehát televíziós stúdiók számára hihetetlenül gondosan megtervezett és kivitelezett nagy értékű készülékek. Mindegyik bejátszó eszközünk közös jellemzője az, hogy rendszeresen, gondosan van karbantartva a kiváló szakemberek által. Egyik rögzítési formátum, VHS, VHS C, S-VHS, S-VHS C, Video8, Hi8, BetaCam sem okoz gondot eszközeink számára, illetve egyik színátviteli szabvány sem, Pal, Secam, NTSC felvételeket egyaránt megfelelő minőségben tudunk menteni és archiválni DVD-n, vagy mobil HDD-n, esetleg memóriakártyán. A fentiekből következik, hogy bőségesen eleget tudunk tenni a felvételek megmentése szempontjából az első, legfontosabb lépésnek: megfelelő eszközzel, a lehető legjobb minőségben tudjuk a meglévő felvételt lejátszani, tehát a szalagon lévő jelet amennyire csak lehet, a maximálisan elérhető információtartalommal tudjuk kiolvasni.

Szoftvereink:

Grass Valley Canopus ADVC-700

Grass Valley EDIUS:

Jelenleg, talán a Grass Valley EDIUS a legnagyobb teljesítményű valósidejű SD, HD, HDV szerkesztőszoftver a világpiacon.Az EDIUS kimondottan a brodcast felhasználókat célozza meg. Az utómunkálatok során felmerülő igények szinte mindegyikét kielégíti. Valós időben korlátlan számú videó sávon, a formátumokat keverve szerkeszthetőek az anyagok

Canopus ProCoder:

A Canopus ProCoder szoftver segítségével gyorsan és könnyedén alakíthatunk át egy adott formátumú videoanyagot más formátumba - legyen szó akár DVD készítéséhez használandó MPEG filmről, vagy az Internetre szánt Windows Media videóról. A ProCoder beépített, erősen optimalizált DV és MPEG CoDec-jei révén magas minőségű videoanyagot képes előállítani hosszadalmas várakozás és más eszközök használata nélkül. A ProCoder a Canopus saját nagysebességű, minőségi DV és MPEG-2 CoDec-jeit is tartalmazza. A Canopus DV CoDec-je a lehető legjobb képminőség-megőrzést biztosítja a legmagasabb sebességek esetében is, ezáltal csökkentve a többszörös újratömörítés hatásait. Ez a CoDec ugyanis kétlépéses változó bitrátájú (VBR) tömörítést és továbbfejlesztett mozgásbecslő algoritmusokat alkalmaz a legjobb tömörített videóminőség elérése érdekében.

Stúdiótechnika:

Grass Valley ADVC Professional Family:
Grass Valley ADVC 700 Analóg-Digitális/Digitális-Analóg átalakító
Grass Valley ADVC 500 Analóg-Digitális/Digitális-Analóg átalakító (2db)
CANOPUS Edius+DVStorm2 munkaállomás (5db)
Sony BVW-75P BETACAM SP recorder/player
Sony EVO-170P HIFI VHS recorder/player
Panasonic AG-6500 broadcast VHS recorder/player
Panasonic NV-DV10000 DVCAM/miniDV recorder/player
Panasonic DMR-ES35V VHS/DVD recorder/player
Panasonic NV-SJ NTSC/SECAM/MESECAM recorder/player
JVC HR-S9600 SVHS recorder/player
JVC HR-S9700 SVHS recorder/player
JVC HM-HDS1 HDD/SVHS recorder/player
JVC HR-DS2 mimiDV/SVHS recorder/player
Sony Trinitron videomonitor Professzionális Edius vágószoftver
Canopus Procoder univerzális transzkóder szoftver
APC 1000VA szünetmentes tápegység
NEOTECH professzionális kétszeres árnyékolású összekötő kábel
PROEL professzionális erenként árnyékolt összekötő kábel
5 TB háttértároló

Canopus digitalizáló és editáló rendszer:

Digitalizálás Canopus PC-vel!
A Canopus 1985 óta létezik. Eleinte főleg képtömörítéssel kapcsolatos technológiával, és speciális képmegjelenítők fejlesztésével foglalkoztak.
A Microsoft Windows operációs rendszerében alkalmazott JPEG tömörítő is Canopus fejlesztés. Mintegy tíz évvel ezelőtt határoztak úgy, hogy beszállnak a videótechnológiai fejlesztésekbe is. A Canopus technológia annyira
kimagasló volt, hogy 2006-ban a Broadcast világ egyik legnevesebb cége a Thomson - Grass Valley vetett szemet rá, és vásárolta meg.
Jelenleg, talán a Grass Valley EDIUS a legnagyobb teljesítményű valósidejű SD, HD, HDV szerkesztőszoftver a világpiacon.

8mm-es film fényelése Edius szoftverrel:

Canopus Edius

Kábelek, csatlakozók:

Stúdiónkban a NEOTECH és a PROEL professzionális kábeleit használjuk a berendezések összekötésére. A Neotech kábelek gyártását 1980-ban kezdték meg Tajvan szigetén, azóta a világ vezető kábel gyártó cégévé váltak. A monokristályos technológiával gyártott kábelek kiváló vezető tulajdonsággal rendelkeznek, ehhez jön még a megfelelő szigetelés, geometria és a vezető felület.

Szkennerek:

EPSON Perfection V750 Pro
EPSON GT2500

Az Epson Perfection V750 új szabványt teremt a professzionális reprodukcióhoz készített síkágyas lapolvasók között. Az Epson különleges kétlencsés rendszere és a DIGITAL ICE technológia kiváló minőségi film- és fotóbeolvasást tesz lehetővé. Az Epson Perfection V750 tiszta és részletes nagyításokat, valamint kiváló színvisszaadást biztosít az Epson különleges kétlencsés rendszerével,amely 9600 dpi felbontású filmbeolvasást és 4.0 DMax optikai felbontást tesz lehetővé. A 4,0 DMax optikai sűrűség gondoskodik az árnyékos és világos részek tökéletes reprodukciójáról, nem kell amiatt aggódnia, hogy elvesznek a kép lényegét adó finom árnyalatok.

Professzionális szkennelés

Nagyon fontos, hogy a CD, DVD élettartama is véges, mert a lemez könnyen sérül, karcolódik, esetleg törik és az egész anyag megsemmisülhet. Az adathordozó sérüléséből eredő adatvesztést még digitális tárolás esetén sem lehet elkerülni. Ezért még a digitalizált anyag sincs biztonságban, ha csak egyetlen példány készül belőle. Célszerű legalább egy biztonsági másolatot készíteni mindenből vagy merevlemezen is tárolni a digitalizált anyagot.

 

VHS

 
 

VHS-C, S-VHS

 
 

Hi8, Video8 és Digital8

 
 

MiniDV

 
 

Beta és digital Beta kazetta

 
 

16mm

 
 

Normal8 és Super8