Figyelmébe ajánljuk:

Elérhetőségünk:

Hattyúház,1015 Bp.Hattyú u. 14.
IX. emeletKözlekedés: 4-es 6-os villamos
Széna téri megállótól 1 perc séta

Metró Széll Kálmán téri állomásától
2 percnyi séta

Személygépkocsival
érdemes a Mammutban parkolni

Nyitvatartásaink:
H: 11:00-18:00
K-Sz-Cs: 11:00-18:00
P: 11:00-16:00

Telefonszám:
06-20-53-627-66
06-20-99-700-50

E-mail:
info@digitalmaster.hu
info@szkenneles.hu

Az audio anyagok digitalizálásáról

Bizonyára az Ön otthonában is több-kevesebb helyet foglalnak a polcokon porosodó magnókazetták, régi bakelit hanglemezek, esetleg még orsós magnó felvételek. Ezeket még mindig szívesen elővenné, hallgatná néha, ám vagy nincsenek már lejátszói hozzá, vagy esetleg csak hozzászokott a CD lemezek használatának kényelmes, egyszerű kezelhetőségéhez. Sokunknak ismerős ez a helyzet.
Ám az idő vasfoga nemcsak a videoszalagokat, hanem az audió adathordozókat is felemészti.
Az ismételt meghallgatás (szalag gyűrődése, nyúlása) és az idő maga is rontja a hangszalagot. Emlékeinknek nincs anyagi értéke, és bizonyára pótolhatatlan egyik-másik saját "kincsünk". Akár lemezen, kazettán vagy szalagon legyenek ezek a kedves felvételek, érdemes mielőbb megmenteni ezeket is a pusztulástól.
A hanganyagokat digitális technikával CD lemezre mentjük, amiről már bármikor kényelmesen meghallgatható.
Kérésre MP3 formátumba is átalakítjuk a digitalizált felvételeket.

Audió anyagok digitalizálás után CD formátumon is tárolhatók

A hangkazetták digitalizálásának praktikusságára, a nyelvkazetták az egyik kitűnő példa: napjainkban még mindig magnókazettán mellékelik a nyelviskolák a hanganyagot.
Főként a nyelvet tanulni vágyók vehetik hasznát a nyelvkazetták digitalizálásának, hiszen a leckéket így külön trackekre lehet bontani. Ennek nagy előnye, hogy nem kell többet kazettákat tekergetni (ami a hangszalag nagy ellensége), könnyebb keresni, vagy ugrani a különböző leckék, fejezetek között.
Az így CD lemezre mentett hanganyag már könnyen, kényelmesen használható, és ami még fontos, hogy minden lejátszás után ugyanazt a minőséget nyújtja.